हमारे WhatsApp Group में जुड़ें👉 Join Now

हमारे Telegram Group में जुड़ें👉 Join Now

24 January 9th Class English Viral Question Paper Monthly Exam 2024 || 24 January Class 9th English Ka Viral Question Paper

24 January 9th Class English Viral Question Paper Monthly Exam 2024 || 24 January Class 9th English Ka Viral Question Paper

हेलो दोस्तों, आज हम इस पोस्ट के माध्यम से आप सभी विद्यार्थियों को बिहार बोर्ड की तरफ से 22 जनवरी में होने वाले मासिक परीक्षा का सभी विषयों का ओरिजिनल क्वेश्चन पेपर देने वाले हैं। आपको बता दे की मासिक परीक्षा डेढ़ घंटे का होता है और इसी डेढ़ घंटे के अंदर आप सभी को अपना पेपर देकर समाप्त कर देना है। इस डेड घंटे के पेपर में आप सभी विद्यार्थियों से 30 वस्तुनिष्ठ प्रश्न पूछे जाएंगे। 

Notice:- परीक्षा से 1 दिन पहले ओरिजिनल क्वेश्चन पेपर लेने के लिए WhatApp Group Join करें

WhatsApp Group Join

January 9th Class Monthly Exam 2024:

नमस्कार दोस्तों आप सभी को पता ही होगा कि बिहार बोर्ड एक बार फिर जनवरी में मासिक परीक्षा 9वीं और 11वीं के छात्रों का होने वाला है। इस मासिक परीक्षा की शुरुआत 22 जनवरी 2024 से होने वाली है। 

Download Original Paper

   Sort Question Answer
1. Why does Della say, “Please God, make him think I am still pretty”?
Ans: Della says, “Please God, make him think I am still pretty” because she had got her hair cut. She is afraid that Jim may not like her looks after her beautiful hair is cut.
2. What was the precious possession of Jim ?
Ans:Jim’s most prized possession was his gold watch which was handed down to him by his grandfather and his father.
3. What was worthy of the watch ?
Ans:It was a platinum fob chain simple and chaste in design, properly proclaiming its value by substance alone and not by meretricious ornamentation–as all good things should do. It was even worthy of The Watch.
4. When was India’s freedom declared imminent ?
Ans:It was on 15th August 1947 that India was declared independent from British colonialism, and the reins of control were handed over to the leaders of the Country.
5. Where did Kalam go for his higher studies after leaving Rameswaram?
Answer:He spent hours on his studies, especially mathematics.After completing his education at the Schwartz Higher Secondary School, Ramanathapuram, Kalam went on to attend Saint Joseph’s College, Tiruchirappalli, then affiliated with the University of Madras, from where he graduated in physics in 1954
6. What is better to do than te fail ?
Ans:Trying and failing may seem counterintuitive, but it’s actually one of the most effective ways to learn, grow, and achieve success. Every successful person has faced failure at some point in their life, and the only reason they were able to succeed was that they never gave up
7. Why will the tourists visit the green jungle of Barnala ?
Ans:The tourists will visit the green jungle of Bamala for its greenery which is suggestive of life.
8. What will his mantle cover ?
Ans:His mantle will cover everything.
9. Where does the author look at the flute seller ?
Ans:The author looks at the flute seller standing in a corner of the square near the hotel.
10. Who were the disciples of Saint Ravidas ?
Ans:One of the famous disciples of guru Ravidas was the saint, Mirabai. Among Ravidas’s moral and intellectual achievements were the conception of “Begampura”, a city that knows no sorrow; and a society where caste and class have ceased to matter.

   Long Question Answer
11. Write a paragraph in about 60 words on sports.
Ans:It has become a very good way to achieve success and good job. It is the useful means of getting entertainment and physical activity on daily basis. It is the character and discipline building technique which holds with us whole life. It makes us active and gives us energy and strength.
12. Write an application to your Headmaster, requesting him to give you permission to use the library for forthcoming examination in about 70 words.
Ans:To,
The Principal, Mount Fort Academy School
Subject- to give the permissions for library.
Respected Sir,
Most humbly and respectfully i beg to state that i m a student of 12th class in your school.My Board examination is on the cards and i want to get good marks in the board examination.I am studying hard to get 1st position in the class so i want your permissions for library study to get some books and to study.
so,i am requesting you to grantly please aalow me or give me the permissions for library.I’ll be very grateful to you.
Your Obedient
13. Write a message to your mother informing her about your visit to your friend’s house in about 30 words.

14. Prepare a report on the Health Minister’s visit to Covid Quarantine centres in about 40 words.

15. Write a speech on ‘Christmas’ in about 50 words.
Ans:Christmas is one of the most important festivals of Christians. It is celebrated ever year on 25th December. It was on this day that Lord Jesus Christ was born. Christians wear new clothes and attend special prayers in the church on Christmas.

Monthly Exam देना क्या जरूरी है? 

दोस्तों बिहार बोर्ड के द्वारा जो मासिक मासिक परीक्षा हो रहा है वह सभी विद्यार्थियों को देना अनिवार्य है क्योंकि आगे चलकर इसमें बहुत दिक्कत का सामना करना पड़ सकता है आप लोगों को क्योंकि फाइनल परीक्षा में हो सकता है कि आपका एडमिट कार्ड जारी न किया जाए जैसा कि दोस्तों इस बार जो विद्यार्थी Sent UP की परीक्षा नहीं दिए थे उन लोगों का एडमिट कार्ड जारी नहीं किया गया था बहुत सारी दिक्कत का सामना करना पड़ा तब जाकर उन लोगों का एडमिट कार्ड जारी हुआ तो आप लोग इस एग्जाम को जरूर दीजिएगा डेढ़ घंटा की तो बात है। 

Monthly Exam में फेल होने पर क्या होगा? 

दोस्तों अगर आप लोग इस मासिक परीक्षा में फेल हो जाते हो तो कोई भी दिक्कत नहीं होगा क्योंकि बिहार बोर्ड मासिक परीक्षा केवल आपकी पढ़ाई जांच के लिए ले रही है इसमें यह पता चलता है कि आप शुरू से पढ़ाई कर रहे हैं कि नहीं कर रहे हैं इसलिए यह परीक्षा ली जा रही है तो आप लोगों का एक तरफ से यह मंथली टेस्ट है तो आप इस परीक्षा को हर महीने जरूर देने की कोशिश करेंगे। 

9th English Ka Subjective Question Download PDF Link: दोस्तों इस पोस्ट के नीचे नाइंथ क्लास मैथ के सब्जेक्टिव क्वेश्चन डाउनलोड करने के लिए हम लिंक दिए हुए हैं आप लोग उसे लिंक पर क्लिक करके मैथ का सब्जेक्टिव क्वेश्चन डाउनलोड कर सकते हैं। 

Download Subjective

English का Original Paper Download करने के लिए 5 Secong Wait करें👉👉Click Now

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!